logo

Mixed learning platform

Blended learning app

Mixed learning app

Mixed Learning platform

Blended of Mixed learning

Je kent het waarschijnlijk wel, je hebt een training gevolgd waarin je enthousiast geworden bent door de trainer. Je wilt de leerstof zo snel mogelijk in de praktijk brengen, en je hebt een handout meegekregen. Echter de volgende dagen wordt je weer opgeslokt door de waan van alle dag en de handout verdwijnt in je la of de presentatie die je gemaild hebt gekregen raakt ongelezen onderin je mailbox.

Je mist de prikkel van buitenaf om actief met de leerstof aan de gang te gaan.

Samen met een grote auto fabrikant ontwikkelde ik een app om het leren nog meer te optimaliseren. Inmiddels werk ik met een online leer omgeving waarbij het hele traject, van uitnodiging tot afsluiting, gedekt wordt. Lees verder voor meer informatie of neem contact met mij op om je te laten informeren over wat dit allemaal kan opleveren.


Blended Learning, een term die tegenwoordig regelmatig valt in de trainings- en onderwijswereld. Wat wordt hier nou precies mee bedoeld?

Blended learning is een mix van traditioneel en online onderwijs. Denk aan klassikaal onderwijs dat vooraf gaat aan een e-learning. Waar tussen de klassikale dagen nog een Virtual Classroom training zit en waar na de laatste klassikale dag nog een opvolging zit.  Juist van deze opvolging wordt nog weinig gebruik gemaakt in de meest simpele en doeltreffende manier.

Jimmy Hokkeling (Frankwatching.com) heeft een artikel over dit onderwerp geschreven en hij meldt dat je spreekt van blended learning als het in een mix van 30 tot 79 procent wordt aangeboden (digitaal en klassikaal). Ook vermeld hij dat het alleen effectief is als het in een juiste ‘blend’ wordt aangeboden en nog belangrijker, dat het een goed samengesteld programma is. Zie het maar als een recept voor een maaltijd, alle ingrediënten moeten met een juiste verhouding worden toegevoegd. Als dat gedaan wordt, dan is deze leervorm effectief.

 

Contact houden met behulp van een app of een online-platform. De Q-tasc mixed learning app voorziet in dit zo belangrijke deel van een trainingstraject. Het is mogelijk om al tijdens de training de app te installeren en zo het herhalen van de stof  al vroeg te laten beginnen. Het houden van contact buiten de trainingen om levert een enorme stimulans om te leren.

Ik werk ook met het Q-tasc Mixed Learning platform. Het online platform is uitgebreider en zal voor een deel op de computer gebruikt worden. Beiden zijn ideaal om in een Mixed Learning traject in te zetten en leveren dus een hogere transfer van kennis op.

Zowel de app als het online platform zijn speciaal ontwikkeld om een trainingsprogramma te ondersteunen en hebben alle voordelen in zich. Altijd actuele leerstof bij de hand, een kennis quiz om ieder moment je kennis te testen. Inzicht in de voortgang van leren en de mogelijkheid van de trainer om gerichte after teach opdrachten te geven en zo contact te houden met de cursisten. Kortom, leren in optimale vorm!

Bovendien zijn er analyse mogelijkheden om te weten of de app ook werkelijk effectief gebruikt wordt. Hierdoor is het mogelijk om in een vroeg stadium aan te sturen op een optimaal gebruik van de app.

 

Welke opleidingsbehoefte heb jij? Ik vul hem in! Neem dan contact op voor informatie of een vrijblijvend gesprek.

Ook hier, Q-tasc, praktisch een stap verder!

 

Datum: November 06, 2015